back

Poolbar | Atlantis by Giardino

Category 5 Star plus Location Zürich Year 2016 Customer Neue Hotel Atlantis AG construction time 3 month Scope of work Generalplaner

In keeping with the overall concept of Hotel Atlantis, the pool area with the bar was designed as an elegant and contemporary concept. The outdoor pool of the Atlantis is located on the sunny side of the hotel, facing the Üetliberg, whose slope reaches the volume of the building. On both sides of the spacious swimming pool lie the changing rooms on one side and the Ocean Bar on the other. The outer cladding of thermo-ash corresponds to the lining of the balconies and is thus architecturally adapted to the hotel.

At the same time, the reduced exterior is related to the architecture of Zurich bathing establishments from the 1960s and 1970s. The interior, on the other hand, is in strong contrast - also analogous to the main building - with dark tones and luxurious materials. Through a large folding door, whose ornamentation resembles that of the outdoor pool, the bar opens and invites you to a refreshing drink.

www.atlantisbygiardino.ch