PEDI - Restaurant & Vinothek

Ort Biberach, Deutschland Bauzeit 2008-2009 Bauherr Pedi GmbH Massnahmen Entwurf, Ausführungsplanung, Gestalterische Bauleitung

The trademarks of the Pedi restaurant in Biberach’s old town are its modern setting, healthy cuisine and an open kitchen. Due to the very positive demand, the owner decided on a fitting extension to the premises. This needed to include a flexibly functional and separable guest area and attractive dinning space in the outer area. The urban setting and the narrow courtyard presented a challenge for Monoplan. A compact, distinctive

construction with high architectural qualities and a complementary outer section needed to be adjoined to the existing restaurant. This was derived from the restaurant’s open setting and created a strong accent in the environment. The confident architecture lent openness and authenticity to the extension, and reflected the philosophy of the restaurant. The Pedi restaurant extension was awarded the Baden-Württemberg Hugo Häring Award in 2011.